In 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Aanvankelijk dachten de soldaten dat ze aan een kort en triomfantelijk avontuur begonnen. Dat viel tegen. De Eerste Wereldoorlog bleek een grote vergissing die het leven van alle betrokkenen ingrijpend heeft veranderd.

Wanneer is het voorbij?” is een flitsende show die jongeren kennis laat maken met de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Het publiek ziet hoe het conflict ontstaat, wat de soldaten meemaken, hoe het de thuisblijvers vergaat en zelfs de gevolgen van deze oorlog voor de 21e eeuw. En dat niet alleen. Het publiek kijkt niet alleen toe maar speelt ook mee. Zo komt de geschiedenis tot leven.

 

Speelperiode: vanaf 9 december 2013
Duur van de voorstelling: ca. 70 minuten
De voorstelling wordt gespeeld in twee versies:
- voor iedereen vanaf 10 jaar
- voor het voortgezet onderwijs





Educatie
Bij de voorstelling is door Kunstkrul een educatief pakket ontwikkeld voor de hoogste klassen van het Primair Onderwijs. Het aanbod is gebaseerd op de Canon van de Nederlandse geschiedenis en behandeld het hoe en waarom van de Eerste Wereldoorlog. Het pakket bestaat uit een leskist met een inspirerende lesbrief voor de leerkracht waarmee aangesloten kan worden bij de dagelijkse onderwijspraktijk. Daarnaast kan een keuze worden gemaakt uit verschillende expressieve verwerkingslessen; beeldend, drama, dans en animatie. Deze lessen zijn facultatief naast de voorstellingen en het educatieve pakket af te nemen.

Gek op goud | To beat or not to beat | Wanneer is het voorbij? | Ziek! | Fluisterverhalen

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en het Vfonds.






Het Vfonds werkt met middelen uit de Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij en Lotto.
Deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.